dro2_2dro_11dro_7dro2_1dro_10dro2_7dro2_4dro2_3dro2_6dro2_8dro_9dro2_5dro_8dro2_9dro_4dro_1

Dropbox HQ

San Francisco

Our design for this young company’s new 70,000 sq. ft. China Basin headquarters provides flexibility for their fast-growing business, while introducing innovative approaches to urban workplace density.

If cubicles are the suburbs then our approach to Dropbox HQ is downtown, with their core product as the design inspiration.  The company’s new workspace a simple, well-executed container that maximizes functionality and allows for customization without compromising honest aesthetics.  Our design reiterates our belief that all spaces – particularly the all-too-often neglected office – deserve real materials and attentive, appropriately-scaled interventions.

The primary challenge of this design was to continue the charged and collaborative newsroom feel of the company’s former open office space, while planning for projected growth that could more than quadruple staff.

Wrapping the existing building core, a  nearly 1,600 ft. continuous circulation loop provides daylight and views to the entire office.  The open space plan is organized to be approachable but intensively active and vibrant.  Team groupings of open workstations and centralized social spaces line the glazed perimeter, interspersed with shared work rooms, interview and meeting spaces, and informal lounges.  The scale and placement of the work groups provides team unity and isolated acoustics, while still maintaining views to neighboring groups to achieve the company’s desire that everyone maintain a connection to overall density.  Specific auxiliary spaces include:  phone, break, game, music, server, gym, kitchen, and dining.

Location: San Francisco
Size: 70,000 sf
Completion: April 2012
Contractor: Skyline Construction
Interiors: Geremia Design
Photography: Bruce Damonte and Boor Bridges Architecture
Client Website: Dropbox
Conversation: The Cat's Out of the Dropbox!

Open Close
Facebook Instagram Twitter Flickr Houzz